Prezentare

Proiectul are ca scop incadrarea sediului societatii comerciale Grosfil Impex S.R.L. din Blv. 22 Decembrie nr. 1 Oltenita, Calarasi, intr-un nivel de risc acceptabil conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Client:
Grosfil SRL
Industrie:
Filatura
Servicii oferite:
Securitate

Descriere

Partenerul si clientul nostru, Grosfil Impex S.R.L. este o companie din industria textila – filatura, cu capital strain si un numar actual de 100 de angajați (2019). Este unul din liderii europeni in producția de fire pieptanate pentru tesatura și tricotat din lană pura și lana mixta.

Pentru indeplinirea conditiilor legale si scaderea drastica a riscului de expunere la securitate fizica s-a decis luarea urmatoarelor masuri:

  1. Instalarea unui sistem de detectie si alarmare la efractie
  2. Contractarea unui serviciu specializat de monitorizare si interventie
  3. Instalarea unui sistem de supraveghere TVCI

Compania noastra, ITCS SYSTEMS TECHNOLOGIES S.R.L., a fost contractata pentru a pune in opera lucrarile mai sus mentionate, din oferta noastra de servicii facand parte: detectia si alarmarea la efractie, , sistemul de supraveghere video perimetral.

Pentru detectia si alarmarea la efractie, am instalat 3 partitii separate, pentru fiecare zona functionala in parte, dupa cum urmeaza:

  • Armare generala – aceasta este utilizata atunci cand activitatea Grosfil Impex este sistata in totalitate ( Ex: Concedii, Sarbatori de iarna, Zile libere legale, etc. )
  • Birourile administrative, magazia de produse finite si in alte spatii unde nu se desfasoara actvitati pe timp de noapte
  • Zona apartamentelor rezidentiale destinate angajatilor, cu acces dinspre zona administrativa

Am instalat un numar de 18 senzori pasivi in spectrul infrarosu (PIR) pentru a asigura detectia eventualelor patrunderi neautorizate pentru caile de acces catre spatiile de productie si magazia de produse finite.

Centrala de alarmare a fost instalata intr-o camera cu acces monitorizat si restrictionat, in incinta sediului Grosfil Impex S.R.L.

Sirena de avertizare a fost amplasata la inaltimea de 4m fata de suprafata solului, in zona de S-V a sediului, pentru a asigura o expunere optima a semnalelor acustice si vizuale, in caz de incident.

Serviciul specializat de monitorizare si interventie oferit de ITCS SYSTEMS TECHNOLOGIES S.R.L. este avizat conform Legii nr. 333/2003. Compania noastra a realizat conectarea centralei de alarma la dispeceratul permanent pentru monitorizare si interventie.

Instalarea sistemului de supraveghere video s-a realizat prin montarea urmatoarelor echipamente:

  • 25 de camere video din care 2 camere Speed Dome, 8 camere de exterior si 15 camere pentru interior – toate camerele filmeaza Full HD
  • Sistem DVR care stocheaza inregistrarile pentru 30 de zile – amplasat in camera serverelor.